Vi har fått möjligheten att testa trebensstolen, Walkstool, och måste säga att vi blev en upplevelse rikare!  WS är världens enda trebenta stol med teleskopben. En riktigt smart uppfinning! Vår  dotter, Rebecka,  fick testa den i några olika situationer.

Rebecka_plommon_walkstool64Här visade sig Walstool vara ett bra komplement till stegen när vi plockade plommon i vår trädgård. Rebecka´s stol är ”Kungen”,  WS Comfort, 65 cm hög.

Rebecka_veden_walkstool640Walkstool passar också utmärkt när man kör in ved…

….. liksom när vi pysslar med stenbalansering, en konstform som är riktigt kul att testa!

Rebecka_stenstatyn640

De största nischerna hitintills för WS är jakten, övrig outdoor verksamhet samt yrkesarbetare som elektriker, installatörer och service tekniker som ofta arbetar i låg arbetsställning och därmed får problem med knäna. Istället kan de sitta på WS utan att dra ut teleskopbenen och får därmed en perfekt och låg arbetsställning. WS används också som arbetsredskap av proffsfotografer och journalister.

Lite om Walkstool
Scandinavian Touch AB grundades 1997. Bakgrunden var framtagande av produkten Walkstool (WS). Manär medlemmar i SOG – Scandinavian Outdoor Group som består av drygt 30 av de mest välkända varumärken inom outdoor i Skandinavien.

WS är Scandinavian Touch AB´s enda produkt och finns för tillfället i 6 olika sitthöjder från 45 cm till 75 cm.

walkstoolb640

De 4 modellerna WS Comfort tillverkas i Scandinavian Touch AB´s  fabrik i Lidköping och de 2 modellerna WS Basic sammansättes i Asien.

WS är världens enda trebenta stol med teleskopben, patent och varumärkesskydd i ett flertal länder. Prototypen till WS togs fram av en uppfinnare i Lidköping som tidigare arbetat som elektriker och då gick på Uppfinnarskolan Idèum i Grimslöv.

Scandinavian Touch AB har en exportandel på 95% och största marknad är USA och därefter Tyskland.

En ny sektor för oss i år är överviktiga amerikaner. För dem finns inget riktigt alternativ till WS att sitta på vid utomhusvistelse.

Kombinationen av att vara liten, lätt och kompakt, extra stor sittyta samt i väldigt hög kvalitet gör att WS är en produkt som passar alla människor oberoende av ålder, kön eller fritidsintressen.

Alla har behov att från och till sitta vid vistelse utomhus. ”Kungen” av Scandinavian Touch AB´s modeller, WS Comfort 65 cm, tar enligt tester på Sveriges Provningsanstalt en maximal belastning på ca 490 kg vid tester inomhus i laboratoriemiljö.

Scandinavian Touch AB  rekommenderar dock max 250 kg.

WS tillverkas av material som kan återanvändas och de två fabriker Scandinavian Touch AB använder i Asien besöks regelbundet (flera gånger/år) av deras svenske agent för att följa upp båda kvalitet och arbetsmiljö.

Ytterligare information finns på Scandinavian Touch AB´s hemsida www.walkstool.com.

Varför stå när man kan sitta bekvämt? Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.