Susanna Alakoski är en av Ystads mest kända kulturpersonligheter. Med sina böcker, både för vuxna och för barn, har hon låtit miljoner svenskar lära känna Ystad. Den 31 augusti släpps hennes tredje barnbok om Ystadflickorna Tiia och Peggi och deras äventyr. Boken heter Dagens Skräckis.

Boktipset_Dagens_Skrackis50

Lördagen den 31 augusti 2013 på Per Helsas gård

Kl 11.30 Dagens Skräckis recenseras av unga läsare

Kl 12.00 Susanna Alakoski berättar om och läser ut böckerna

Kl 12.30 ”Allergiflickorna” – en teaterföreställning byggd på barnbokstrilogin

Kl 13.00 Avtäckning av konstnär Jennifer Saxells stora målning som utgör bokomslaget

Vernissagen sker på Galleri Max, också på Per Helsas Gård

På Kafe Helsa på serveras Tiiabakelser och jordgubbssaft för de yngre läsarna.

I Dagens skräckis får Tiia följa med Peggi till fjällen. Det verkar supertråkigt, tycker både Peggi och Tiia. Fulkläder, skavsår och mygg stora som bålgetingar. Men så fel de har. Fjällvandring är snöberg, världens ände och alla vädersorter samtidigt. Fjällvandring är härligt och hemskt. Och varje dag får man höra en superläskig fjällskräckis.

Hemma i Ystad håller Astrid och Lovisa på att sno Harri och Jacob. Men vänta, Tiia och Peggi kommer snart hem igen!

Om de tidigare böckerna Dagens Harri och Guldfisken:

– ”Med en imponerande fingertoppskänsla utför hon ett växelspel mellan små och stora frågor, ljus och mörker, humor och allvar.” Svenska Dagbladet

– ”Alakoskis styrka är att hon kan skriva snärtigt, humoristiskt, träffsäkert och med absolut gehör för vanliga barns vardag ur barnets perspektiv.” Göteborgs-Posten

Bokreleasen är ett samarbete mellan Susanna Alakoski, Jennifer Saxell, Alfabeta Bokförlag, Galleri Max och Ystads kommun.

Aktuell information www.ystad.seCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *