cyklar640
Bilden, Lappudden, Höga Kusten. Foto; Agne Säterberg

Nu lanseras sajten SwedenByBike.com som ska samla alla svenska cykelresor på ett ställe. Tanken är att gynna både klimatet och det lokala näringslivet.

– Nu har vi lanserat vår nya hemsida. Den som har ett cykelresepaket av något slag och vill finnas med kan bara ta kontakt med oss. Det kostar inget att finnas med på SwedenByBike, och på så sätt riskerar vi inte att stänga ute mindre aktörer. Vi fungerar som en mellanhand och vårt jobb är att se till att alla potentiella cykelturister hittar just den resa som de vill ha, säger Katarina Bergstrand som är en av grundarna.

Grundarna anser att cykelturismen i Sverige ligger långt under den potential som är möjlig.

– Självklart har vi för ambition att lyckas som företag, men lika viktigt är tron på cykeln som transportmedel och alla hälsofördelar den innebär. Cykling är bra för miljön och för din egen hälsa, dessutom upplever man det svenska landskapet på ett oöverträffat sätt från cykelsadeln, säger Katarina Bergstrand.

– Vi hoppas att vi får snurr på hjulen redan i sommar. Vi riktar oss både till svenska och utländska besökare. Tanken är att alla på ett enkelt sätt ska hitta fram till just det som passar dem.

Mer information på: www.swedenbybike.comCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *