Kjell ”Kjelleman” Eriksson har fått ett uppdrag av Digidel 2013 att hitta ”Årets Modernaste Pensionär”.

kjellman
Kjell ”Kjelleman” Eriksson

Kampanjen Digidel är ett nätverk som arbetar för att få med fler i den digitala gemenskapen och vill därför finna förebilder bland seniorer som kan visa på nytta och nöje med Internet. Sökandet efter Årets Modernaste pensionär pågår till och med midsommarens dans och nubbe den 21 juni. Är det du? Eller är det din farmor, farfar, mormor, morfar, granne, vän, släkting, eller kompis som är det? Hjälp Digidel och Kjell att hitta dem och nominera alla moderna Pensionärer. Vinnaren utses av Kjell som enväldig domare den 25 juni och presenteras på www.digidel.se.

– Trots att de flesta förstår nyttan med datorer saknas förebilder som visar att tekniken inte är så svår eller krånglig för äldre. Samtidigt vet jag att de finns där ute nånstans, pensionärerna som lever ut sitt liv med och på Internet, säger Kjell Eriksson som de senaste dagarna har haft ett rassel av nominerade digitala pensionärer skickade till sig.

Kjellmans_mor
Kjells mor – Fotograf/Källa:Kjell Eriksson

Kjell Eriksson har fått ett uppdrag av Digidel 2013 Han ska hitta ”Årets Modernaste Pensionär” före midsommar. Är det du? Eller är det din farmor,farfar, mormor, morfar, granne, vän, släkting, eller kompis som är det? Hjälp Kjell att hitta dem och nominera och tipsa om alla moderna Pensionärer här. www.digidel.se www.aretsmodernastepensionar.se

– Vad är en modern pensionär? Det är upp till alla som tipsar att bestämma, säger Kjell. Digidel vill med Årets modernaste pensionär lyfta fram digitala förebilder och synliggöra seniorer som finner nytta och nöje på nätet. Det kan vara äldre som spelar TV-spel, kommunicerar med sina vänner på Skype, programmerar, bloggar, eller lyssnar på trevlig musik via Spotify. Eller så kan det vara de som pluggar på distans med datorn, släktforskar, sysslar med digital fotografering, mejlar, sköter bankärenden, debatterar, twittrar, handlar eller säljer saker på Tradera eller Blocket, läser morgontidningen, beställer resor, ser på TV, lyssnar på radio eller podcasts, eller kanske till och med gör sin egen podcast.

– Bland seniorerna finns som i alla grupper både early- och late- adopters. Erfarenheterna från SeniorNet och liknande verksamheter visar att äldre är bra på att inspirera sina jämnåriga. Det är också viktigt att lyfta fram personer de som är 65 + kan identifiera sig med. På så vis kan ”Årets modernaste pensionär” inspirera fler att lära mer om Internet såväl som att de äldre som kan för vidare sina kunskaper.

– Vi kanske går in i en tid då en Internetuppkoppling är lika självklart som elektricitet, en uppfinning sällan någon idag ifrågasätter, säger Kjell och hoppas på många tips så att kampanjen Digidel och Kjell får äran att dela ut ett pris till någon av Er, under den fina titeln ”Årets modernaste Pensionär”!

Skicka in ditt tips om moderna pensionärer via hemsidan eller direkt till nominera@aretsmodernastepensionar.se

Frågor svaras på via info@aretsmodernastepensionar.se

digidel_logga400

Om Kampanjen Digidel
Kampanjen Digidel verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige. Vi vill att alla ska våga, vilja och kunna ta del av samhällets digitala tjänster.

Kampanjens mål är att med gemensamma krafter få ytterligare minst 500 000 svenskar att börja använda Internet innan utgången av år 2013. Vi vill även bidra till att de som redan är på nätet blir än bättre på att ta tillvara möjligheterna som Internet erbjuder för att underlätta vardagssysslor, vara delaktig i samhällsutvecklingen, få en bättre vård och omsorg, större möjlighet till arbete och en bättre utbildning.

Digidels kasli hittar du hos .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) på Ringvägen 100, Stockholm.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *