Det går att bli rik på eget företagande. Hälften av de rika i Sverige har blivit det genom eget företagande eller delägande i företag. Det visar en undersökning som publiceras i boken Fattiga och rika – sanningen som svenskarnas privatekonomi (Ekerlids Förlag).

FattigaochRika400

Undersökningen, som genomförts av Connoisseur International AB visar att 36 % av personer med mer än fem miljoner kronor eller mer i finansiella tillgångar säger att tillgångarna byggts upp genom eget företagande och 15 % genom delägande i företag. I boken finns även en djupanalys av Sveriges ungefär 100 miljardärer.

-Det visar sig även att framgångsrikt företagande har skapat de allra flesta miljardärerna. På köpet har de skapat 100 000 jobb, säger boken författare Peter Söderman.

Det är lätt att tro att de rika bor i ett fåtal kommuner, såsom Danderyd och Vellinge. Men det visar sig istället att de rika bor utspridda i vårt land och att det i princip finns rika i alla kommuner.

-Att det bor rika runt om i vårt land beror på att rikedom i normalfallet inte skapas av arv eller höga löner, som är en vanlig uppfattning. Istället är det främst entreprenörer och företagare som blir rika. Och framgångsrika företag finns i alla kommuner, säger Peter Söderman.

Boken innehåller ett unikt material med privatekonomiska fakta samlat på ett överskådligt sätt. Den ger en helhetsbild av hur svenska folkets privatekonomi ser ut och ger en pedagogisk genomgång av svenskarnas inkomster, skatter, utgifter, disponibla inkomster och sparande.

”Boken visar slagkraftigt i siffror och diagram att världens mest jämlika land är mycket ojämlikt i toppen av förmögenhets- och inkomstfördelningen”. Harry Flam, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet

”Detta är en mycket viktig bok såväl för samhällsintresserade som för miljonärsaspiranter. Jag kan varmt rekommendera den”. Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet:

Ekerlids Förlag ger ut böcker inom affärs- och samhällslitteratur, memoarer och biografier.

Ekerlids Förlag AB
Tegnérgatan 37, 111 61 Stockholm
Vår hemsida; http://www.ekerlids.com/Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

1 kommentar

Carl Stridsberg · 23 april, 2013 kl. 10:29

Mmm, jo, jag är också rik. Men inte på pengar precis. Mer på friheten att själv få välja när jag vill jobba och med vad.
Man kan vara rik på många sätt.

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *