Sommen är en sjö på gränsen mellan Småland och Östergötland, flankerad av Tranås och Malexander, i en bergig trakt av näs och öar.

Sommen_omslag400

I den här boken återvänder Per Rydén till sin barndoms landskap, och berättar Sommens historia genom de människor som bott vid dess stränder. Han berättar särskilt om särlingarna, de lite udda och utsötta, om deras liv och sällsamma öden. Det blir berättelser lika vindlande som Sommens djupa vikar. Till sist kliver även författaren in i historien.

Per Rydén är professor emeritus i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, med en lång rad böcker bakom sig. Senast utgav han en stor biografi över Carl David af Wirsén, samt Söndag – näst sista försöket, den tredje och sista delen i ett slags självbiografi.

Carlsson Bokförlag startades 1983 och är inriktat på facklitteratur inom framför allt historia, litteratur, media, teater, etnologi, konst och design, resor och samhällsdebatt. Bland våra senare titlar finns: Stalins mord i Katyn, Inte bara Stasi, Svenska prästgårdar, Effektiv visuell kommunikation, USA – drömmarnas land.

Adress
Carlsson Bokförlag
Stora Nygatan 31, 103 13 Stockholm
Vår hemsida; http://www.carlssonbokforlag.se/Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *