brukskorning
Hästen en riktig naturvårdare Foto: Föreningen hästveckan

Får bidrag till att sköta tätortsnära natur – med häst!

Länsstyrelsen i Västerbotten har fördelat 1,4 miljoner till länets kommuner till lokala naturvårdsprojekt (LONA). Pengarna har fördelats på 9 projekt i 5 kommuner. Med LONA bidraget kan nya projekt för nära 3 miljoner kronor genomföras i länet. Ett av projekten handlar om att sköta kommunal mark med häst.

Årets pengar går till både till nya idéer och till traditionella projekt. Projekten som beviljas medel tillgängliggör naturen för människor, är åtgärder som har betydelse för växter och djur eller är viktiga kommunala planeringsunderlag. Lycksele kommun och Föreningen Hästveckan får pengar till att sköta den tätortsnära naturen med häst. Genom projektet ska föreningen bl.a. sköta kommunens skogar och öppna ytor med häst under två års tid. Dorotea kommun får bidrag till att öka tillgängligheten till den populära sportfiskesjön Östra Tallvattensjön medan Vilhelmina kommun får pengar till ett samverkansprojekt om naturvårdsplanering av ett område.

– Pengarna uppmuntrar kommunernas engagemang för naturvård och ger utrymme för lokal delaktighet i dessa frågor. Flera projekt sker i samverkan med lokala föreningar, inte bara de traditionella naturorganisationerna. Det är särskilt roligt säger Anna Wenngren handläggare på Länsstyrelsen.

Mer information
Hela listan med beviljade projekt finns på länsstyrelsens webbplats, www.lansstyrelsen.se/vasterbotten

LONA = Lokal Naturvård

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i Västerbottens län. Vårt uppdrag är att arbeta för en utveckling där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Vi arbetar för en hållbar utveckling i länet.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *