svenskPotatis650 Fotograf/Källa:AnnaKarin Hamilton

Receptmakare: Victoria Blomberg

Ingredienser för 4 personer

10 potatisar ex. King Edvard

2 gula lökar

1/2 purjolök

1 burk Zeta classico Marinerade soltorkade tomater

1 paket fetaost, (125 g)

1 paket Galbani mozzarella. (150g)

1 paket riven Allerum präst ost att strö över.

6 kycklingfiléer,

2 tsk curry

1 tsk salt

1 tsk vitpeppar

1 tsk paprika krydda

Skär potatis, hacka lök och skär purjolöken i tunna fina delar och blanda ihop. Skiva soltorkade tomaterna, fetaosten och mozzarellan och blanda med potatisen.

Strimla kycklingfiléerna, krydda med curry, salt, vitpeppar och paprika. Använd kryddorna i den mängd som känns lagom för dig. Stek kycklingen innan den blandas ihop med övriga ingredienser. Strö över osten.

Slutligen är det riktigt gott att blanda i 1 tsk färsk basilika i denna gratäng för en god smak. Detta är en riktig hit! Hoppas det smakar.

Grädda i ugn på 225°C i ca 30 minuter.

Hemsida: http://svenskpotatis.se/

Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.



Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se, https://lovelaholm.se och onlinekatalogen, https://sverigesurfen.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.