Kauwboy är en berättelse om vänskap, sorg och kärlek – en modern, stark och hoppfull film om hur man lär sig att hantera det allra svåraste. Filmen kommer att ha svensk biopremiär under våren 2013.

Kauwboy640
Vinnare av årets barnfilmpris under barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF är: Kauwboy. Malmö stad delar ut priset för tolfte året i rad och prissumman är 100 000 kr.

Kauwboy är en berättelse om vänskap, sorg och kärlek – en modern, stark och hoppfull film om hur man lär sig att hantera det allra svåraste. Filmen kommer att ha svensk biopremiär under våren 2013.

Om filmen

10-årige Jojo hittar en dag en fågelunge som han tar med sig hem. Han måste gömma den lilla kajan för sin pappa, som inte vill ha några fåglar i huset. Jojo ringer ibland i hemlighet till sin mamma, men han berättar inte om kajan. Hon fyller snart år och Jojo vill överraska henne, men hans pappa vill inte fira henne. Hans pappa har väldigt häftigt humör, så Jojo måste vara mycket försiktig.

Nederländerna 2012. Regi: Boudewijn Koole. 78 min. Holländskt tal. Svensk text. Distribution: Folkets bio. Från åk. 2.

Juryns motivering

Årets mest gripande film med barnskådespeleri i världsklass. En välgjord och hoppingivande film som tar oss med på en stark känsloresa om sorgbearbetning, kärlek och utsatthet. Den visar hur ett barn skapar en fantasivärld för att hantera sin verklighet och tar sig igenom en svår förlust genom att ta hand om en fågelunge. Filmen gestaltar en fin balans mellan sorg och vänskap ur ett barns perspektiv.

Jury 2013
Oliver Ussing, regissör, Danmark
Helen Ahlsson, producent Tre Vänner
Elisabeth Lundgren, kulturdirektör, Kulturförvaltningen, Malmö stad
Marcelo Arce-Castillo, vice ordförande i Malmö kulturnämnd
Peter Österlin (m), andre vice ordförande i Malmö kulturnämnd

Malmö stads barnfilmpris

Priset utdelas till den filmskapare som enligt priskommitténs bedömning bidragit till den bästa barnfilmen, varvid kvalitet och/eller nyskapande skall vara viktiga bedömningsgrunder. Priset, som utdelas årligen under barn- och ungdomsfilm-festivalen BUFF i Malmö. Priset består av 100 000 kronor och en statyett av Martin Jönsson.

Prisutdelning

Priset delas ut av Marcelo Arce-Castillo, vice ordförande i kulturnämnden, ikväll fredag 15 mars kl 19.30 på Moriska Paviljongen.

Mer info om filmen

http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1139
http://www.buff.se/langfilm/kauwboy/

Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=7_lQvrPgRcECarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *