Drick en kopp kaffe som gör skillnad på internationella kvinnodagen nu på fredag den 8e mars.

koppkaffe

 

Select Origin kafferosteri går ihop med kaféer, restauranger, butiker och hotell över hela Sverige för att servera kaffe som endast har odlats och rostats av kvinnor. 5kr per kopp och 15kr per påse kaffe du köper med dig hem doneras till Alla Kvinnors Hus i Stockholm. Alla Kvinnors Hus verkar för ett samhälle där ingen kvinna ska behöva utsättas för våld, hot eller sexuella övergrepp. De verkar genom att erbjuda skyddat boende, stöd och råd för utsatta kvinnor.

Kaffet som deltagarna i Bönor för Bönor serverar på internationella kvinnodagen kommer från projektet Café Femenino. Café Femenino startades av kvinnliga kaffebönder i Peru år 2004 och går ut på att kvinnorna inte bara odlar och processar kaffet, de bär även ansvaret för inkomsten från försäljningen. För många innebär det en egen inkomst för första gången i sitt liv. Priset för kaffet ligger över fairtades priser och går bl.a. till utbildning, utrustning och till att bygga sociala nätverk mellan kvinnorna. Café Femenino har sedan starten 2004 spridit sig till flera andra länder, bla Colombia, Dominikanska Republiken, Mexico och Rwanda. I år har du chansen att pröva kaffe både från Peru där Café Femenino startades och från Rwanda som är det första Afrikanska landet att odla Café Femenino kaffe.

När kaffet når Select Origin kafferosteri i Stockholm rostas det av vår Anna Trygg som en av få kvinnliga kafferostare i en mansdominerad bransch. Det gör att vi skapar en kedja som stödjer kvinnor i varje led av kaffets resa. Kaffet har odlats av kvinnliga kaffeodlare, sålts av kvinnor, rostats av en kvinna och gör det enkelt för dig att stödja och fira kvinnor på Internationella Kvinnodagen, både på borta och hemmaplan. Så ta med dig dina vänner och kollegor den 8e mars och köp en kopp kaffe hos en av deltagarna. Ju mer kaffe vi dricker desto mer kan vi bidra med! Din kopp kan göra skillnad på fredag.

För mer information och komplett deltagarlista besök www.bonorforbonor.se. För live uppdateringar och bilder under dagen gå till Bönor för Bönors facebookgrupp.

 

Select Origin är ett litet kafferosteri i Stockholm som rostar färskt specialkaffe på Australiensiskt vis. Vi fokuserar på att skapa espressoblandningar till kaféer, butiker, restauranger och kontor som är kraftfulla nog att ge dig starka lattes och cappucinos men utan bränd eller bitter eftersmak.

 

 Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *