– Vi är väldigt stolta över att ha Europas största och modernaste trailer för blodgivning i vår blodbusspark.

trailer_geblod600

Trailern är i uppställt läge 16 meter lång, 4,4 meter bred och 4,3 meter hög. Det är också den första mobila enhet i Sverige som är utrustad med Elektronisk hälsodeklaration, EHD, säger Lottie Furugård, kommunikationsansvarig för Blodcentralen i Stockholm.

– Blodgivningen är avgörande för att vården ska fungera. Jag är glad över att kunna vara med och uppmärksamma givarnas livsviktiga hjälp för sjukvården i Stockholm, säger Malou von Sivers.

Trailern invigs fredag den 8 mars klockan 13.00 på Sergels torg, vid obelisken. Joachim Lundahl, verksamhetschef för Blodcentralen, Karolinska Universitetslaboratoriet Stockholm, inviger trailern tillsammans med Malou von Sivers som klipper bandet. Cirka 13.15 är det dags för den första blodgivaren att ta plats, därefter är det öppet hus fram till 16.00 för allmänhet och media med möjlighet att nyanmäla sig och ge blod.

Hemsida; http://geblod.nuCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *