Stiftelsen GoodCause, som tidigare startat GodEl och GodFond, inleder idag lanseringen av vykortstjänsten GodKort. Med GodKort kan man skicka vykort direkt från mobilen genom att digitala foton omvandlas till fysiska vykort. På så sätt skapas en länk mellan sociala medier och traditionella kort. För varje skickat kort går fem kronor till välgörenhet.

Vykort_skickade_med_GodKort
Bilden visar GodKort-appen och vykort skickade med tjänsten.

– GodKort gör det enkelt att sprida glädje och samtidigt bidra till välgörande ändamål. Vi ser en stark trend att dela med sig av bilder, till exempel har bildtjänsten Instagram nu fler användare än Twitter. GodKort binder samman det digitala med det fysiska genom att göra det enkelt att dela egna bilder också utanför den digitala världen, säger Annika Westerberg, tf. VD för GoodCause Ideas.

GodKort samarbetar initialt med sex välgörenhetspartners: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. Kunden väljer vilken av dessa som ska få bidraget om 5 kronor per skickat vykort.

Om GodKort
GodKort lanseras under 2013 som en tjänst för att omvandla personliga foton till fysiska vykort som levereras till mottagarens brevlåda. GodKort är en del av GoodCause som skänker all avkastning till välgörenhet. GodKort samarbetar med SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. Tjänsten är framtagen av GoodCause Ideas, som är Stiftelsen GoodCause utvecklingsbolag. Hittills har GoodCause-satsningen delat ut 20 mkr till välgörenhet. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson, Catella samt Ebbe och Lena Krook. Lasse Åberg, som formgivit och skänkt logotyperna till GodEl och GodFond, har även designat och skänkt logotypen för GodKort.

Kontakt
GoodCause – GodEl – GodFond
Parkvägen 2A, 16935 Solna
Vår hemsida; http://www.godkort.se/
Facebook; https://www.facebook.com/GodKort

 Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *