Skolidrottsförbundets generalsekreterare Pär Ånell har lämnat över en symbolisk check på drygt 1,3 miljoner kronor från förra årets Skoljoggen till förmånstagaren SOS Barnbyars dito Anna Ryott. Pengarna har skänkts av barn, föräldrar och skolpersonal och går oavkortat till SOS Barnbyars arbete med Astrid Lindgrens barnby i Bouar i Centralafrikanska republiken.

skoljoggen600
Fotograf/Källa:A.Svensson/West Photo

– Alla som deltar i Skoljoggen gör inte bara en insats för sin egen hälsa, utan också för en god sak. De insamlade pengarna räcker för att hjälpa de 100 barnen i Astrid Lindgrens barnby i Bouar med mat och kläder, löner till mammorna och underhåll av husen, helt enkelt driften av barnbyn under ett år. Det är en fantastisk känsla, säger Anna Ryott på SOS Barnbyar.

– Under 2012 firade Skoljoggen 30 år. En halv miljon elever på 2 403 skolor runt om i landet deltog i evenemanget som går ut på att få fler att röra på sig och upptäcka glädjen i att motionera tillsammans. Både deltagarantalet och de insamlade pengarna var högre än året innan, säger Pär Ånell på Skolidrottsförbundet.

Om Skoljoggen

Skoljoggen arrangeras varje höst av Skolidrottsförbundet i en stor del av Sveriges skolor. 2012 deltog knappt en halv miljon elever från 2 403 skolor. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2012-2016 är SOS Barnbyar förmånstagare.

Kontakt
Skolidrottsförbundet
Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15A, 114 73 Stockholm
Vår hemsida; http://www.skolidrott.se/Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *