Start för årets promenad med appen Gå för hjärtat!

I dag, fredagen den 15 februari, går startskottet på årets promenad runt jorden med appen Gå för hjärtat. Under premiäråret 2012 gick kvinnor och män tillsammans hela 299 418 kilometer, vilket motsvarar drygt 7 varv runt jorden.

ga_for_hjartat500

De 65 000 promenaderna omvandlades i appen till 299 418 kr till forskningen om kvinnlig hjärthälsa, genom ett nyinstiftat stipendium. Gå för hjärtat är ett samarbete mellan 1,6 miljonerklubben och Becel, inom ramen för klubbens hjärthälso-kampanj Woman in Red, och syftar till att uppmuntra svenska folket till att promenera mer – för kvinnors hjärtan!

Viktiga friskfaktorer

Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige, inte bara bland män, utan även bland kvinnor. Varje timme diagnostiseras nästan åtta kvinnor, vilket innebär att alla berörs på ett eller annat sätt. Då livsstilen starkt påverkar risken att drabbas är det avgörande att kunskapen om förekomst och förebyggande ökar. Friskfaktorer som vardagsmotion, en varierad kost och att inte röka kan mer än halvera risken att drabbas. Då kvinnors fysik, symptom och behandling skiljer sig från männens behövs också mer kvinnospecifik forskning.

– I en studie som vi nyligen genomförde med undersökningsföretaget HUI svarade hela 71 % av svenskarna att de ser regelbunden motion, till exempel promenader, som viktigt för god hälsa. Det är en bra start, men vi vill få fler att komma ut och röra på sig och samtidigt göra en viktig insats för att möjliggöra ökad forskning på området. Resultaten från Gå för hjärtat 2012 är helt fantastiska, många har sett möjligheten att göra något för sig själva och för andra på samma gång. I år har vi som målsättning att gå ännu längre och samla in ännu mer pengar! säger Alexandra Charles, ordförande 1,6 miljonerklubben.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben

1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation.

För mer information: www.1.6miljonerklubben.com.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *