OttoMatsHarald600
På bilden: Otto, Mats och Harald.

Nu finns ett ekologiskt och hälsosamt alternativ till de konserver som fyller barnmatshyllorna i livsmedelsbutikerna. Idag lanseras en ny färsk ekologisk välling som småbarnsföräldrar kan få levererad direkt hem till dörren. Livsmedelsakademin har varit med och stöttat barnmatsföretaget OTTO sedan starten för tre år sedan.

– Jag har lagt ner tre år av hjärta och själ i det här projektet, säger Mats Lönne, vd och grundare av OTTOs barnmat. Till min hjälp har jag haft ett fantastiskt team.

Idén till att skapa hälsofrämjande barnmat fick han redan under sin tid som Brand Manager för ProViva på Skånemejerier. När han sedan själv fick barn aktualiserades frågan och han började aktivt arbeta för att idén skulle bli verklighet.

– Det här är en produkt som jag själv har saknat, och jag är inte ensam om det. Jag tycker att det är märkligt att det finns barnmat med bäst före-datum som går ut 2014 och 2015. Barnen som kommer att äta den maten är inte ens födda ännu, säger Mats Lönne.

Idag, den 15 februari, lanseras OTTOs första produkt – färsk ekologisk välling. Senare i år kommer produktserien att utökas med färska ekologiska mellanmål och maträtter anpassade för barn som är från sex månader till sex år gamla.

– Vår ambition är att erbjuda hälsosam barnmat som liknar den mat vi äter som vuxna och då tror vi inte på hårt processad barnmat. Vi har hela tiden arbetat med open innovation i samarbete med vår kundgrupp. Tillsammans med småbarnsföräldrar har vi tagit fram ett barnmatskoncept som vi vet är efterfrågat.

OTTOs färska ekologiska välling beställs via företagets hemsida och levereras direkt hem till dörren i biogasdrivna kylbilar. I ett första skede går produkten enbart att beställas i Stockholm med närförorter. Planen är att den inom kort även kommer att lanseras i Skåne och Göteborg. Därefter väntar lansering ute i Europa.

– Det är enbart tack vare Livsmedelsakademin som vi har kunnat göra ett sådant grundligt förarbete innan lanseringen, säger Mats Lönne.

Läs mer på www.otto.se

Livsmedelsakademin skapar framtidens livsmedels- och måltidsnäring. Läs mer på www.livsmedelsakademin.se.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *