I USA såldes för några dagar sedan ett silvermynt för 10 miljoner dollar, drygt 63 miljoner kronor, på auktion i New York. Det gör myntet till världens absolut dyraste någonsin, alla kategorier.

Flowing_Hair_Silver_Dollar_
Fotograf/Källa:PRNewsFoto/Stack’s Bowers Galleries

Myntet ifråga är ett ytterst sällsynt exemplar av en så kallad ”Flowing Hair Silver Dollar” från 1794. Bakom auktionen stod Stack´s Bowers Galleries, som varit inblandat i försäljningen av ett flertal rekordmynt de senaste åren.

”Priset förklaras av att myntet inte bara är extremt sällsynt, utan även i mycket gott skick. Det räcker ibland för att driva upp priset på ett objekt”, förklarar Mynthuset Sveriges expert på gamla mynt Esko Larkka.

Bilder och ytterligare information: (Endast engelsk text)  http://www.prnewswire.com/news-releases/stacks-bowers-galleries-sets-world-record-with-sale-of-1794-silver-dollar-for-10016875-188316191.html

Vår hemsida; http://www.mynthuset.se/Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *