Välkommen till en kurs för dig som är vuxen och vill stödja barn som lever i dysfunktionella/missbrukande familjer. Hela Människan och Studieförbundet Bilda vill, tillsammans med Trappan och Junis, skapa ett nätverk av vuxna för barn och ungdomar som lever i eller nära en missbrukarfamilj.

Dessa barn och ungdomar behöver en vuxenrelation där de kan få trygghet, närhet och kärlek. I Sverige lever cirka 385 000 barn och ungdomar med en mamma eller pappa som dricker för mycket alkohol. Bara ett fåtal av dessa får den hjälp de behöver.

Kursen är för dig …

– som vill ha mer kunskap om de glömda barnens situation

– som i ditt arbete eller i din insats på fritiden kommer i kontakt med barn och ungdomar (kanske som lärare, fritidspedagog, idrottsledare eller ungdoms­ledare)

– som vill fungera som en stöd- eller kontaktperson till något glömt barn.

Kursen ges sex tisdagskvällar under sex veckor.
Kursavgift: 400 kr inklusive kursboken

Vara Vettig Vuxen (2005) av Sofie Ribbing, Förlagshuset Gothia, samt kaffe m.m.
Kostnaden faktureras vid kursstart, (ta med dig fakturaadress).

Plats: Korskyrkan, Väktargatan 2 i Uppsala
Anmälan: www.bilda.nu/webbanmalan

eller kontakta Sören Johansson på Bilda, 018-474 20 53, soren.johansson@bilda.nu

Arrangör: Studieförbundet Bilda i samverkan med Trappan, Junis och Hela Människan.

Vill du engagera dig som stödperson?

För att bli stödperson är det viktigt att du har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar eller har egna barn, så att du är bekant med de konflikter som kan uppstå under barn- och ungdomstiden. Självklart har du inte några egna missbruksproblem.

385 000 glömda barn

Folkhälsoinstitutets undersökning sommaren 2008 visar på att vart femte barn (385 000) mår dåligt av att mamma och pappa dricker för mycket alkohol. Utöver dessa barn far barn även illa av föräldrars psykiska ohälsa, våld, fängelsevistelse, svår skilsmässa m.m. Dessa kallas också för ”glömda barn”.

Kursupplägg

Kursen ger dig kunskap för att kunna hjälpa och stödja utsatta barn/ungdomar. Kursen omfattar sex tillfällen med föreläsningar och diskussioner. Föreläsarna har en bred kompetens med olika erfarenheter av de glömda barnens situation. Kursen ges sex tisdagskvällar under sex veckor.

Kursen arrangeras av Studieförbundet Bilda i samverkan med Trappan, Junis och Hela Människan.

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *