Region Skånes bolag för vårdexport gör sitt bästa resultat någonsin. Under torsdagen presenterade bolaget Skåne Care en preliminär vinst för 2012 på över 10 miljoner kronor.

Det goda resultatet har Skåne Care uppnått genom att bland annat behandla krigsskadade från Libyen och att utbilda vårdpersonal från Kina och Mellanöstern.

Även omsättningen ökade stort och ligger nu på 110 miljoner kronor. Skåne Care är därmed Sveriges största offentligt ägda så kallade carebolag.

– Det har varit ett spännande och intensivt år för bolaget och vi kommer naturligtvis att arbeta för att utvecklingen ska hålla i sig, säger bolagets styrelseordförande Ingrid Bengtsson-Rijavec. Vinsten är ett välkommet tillskott som ska tillföras Region Skånes verksamheter.

Vårdexport är en växande marknad och allt fler länder både i Europa och på andra håll i världen gör nu stora satsningar för att utveckla sådan verksamhet. Det nya patientrörlighetsdirektivet inom EU kommer också att bidra till denna utveckling.

– Sverige är än så länge en liten aktör men Region Skåne har med sitt bolag Skåne Care AB ändå lagt grunden för att vara med i denna utveckling, säger Ingrid Bengtsson-Rijavec

Fakta om Skåne Care

Skåne Care AB bildades 2008.

Bolaget utvecklar och bedriver sjukvårdsexportsverksamhet samt export av konsult- och utbildningstjänster inom vårdområdet.

Under 2012 hade bolaget ett preliminärt resultat på över 10 miljoner kronor och en omsättning på 110 miljoner kronor.

Bolaget ägs av Healthcare Skåne Holding AB som i sin tur ägs till hundra procent av Region Skåne.

Hemsida; www.skanecare.comCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *