Den 16 april börjar Majblomman årets insamling, men redan nu har färgerna i årets Majblomma avslöjats. Ljusblå, ljuslila och gyllengul är blomman och precis som tidigare år är den skapad av barn. Pengarna används för att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer i Sverige och att sprida kunskap om deras situation. Ett arbete som är högaktuellt och viktigare än någonsin.

Majblomman är, trots årets ljuva pastellfärger, en kraftfull blomma som hjälper många barn till en ljusare tillvaro när familjens ekonomi är dålig.

– Genom insamlingen, när barn över hela landet säljer Majblommor under två veckor i april varje år, kan Majblommans lokalföreningar hjälpa barn med bidrag för sådant som andra tar för givet, berättar Lena Holm, generalsekreterare Majblommans Riksförbund. Det är till exempel fritidsaktiviteter, cyklar, gympaskor, sommarutflykter och glasögon. Genom bidragen får barnen möjlighet att dela gemenskapen med sina kompisar, både i skolan och på fritiden.

Majblommans Riksförbund
Kungsgatan 28, 411 19 Göteborg
Vår hemsida: http://www.majblomman.se/


Kategorier: Barn & FamiljNyheter

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *