Om du behöver söka läkarvård vänder du dig i första hand till vårdcentralen där du bor. För akutvård och specialistvård är det i många län de större sjukhusen som har resurser för undersökning och diagnostisering. Vart du främst ska vända dig för olika vårdbehov finner du i informationen från ditt landsting.

1177.se  är en webbplats med mängder av fakta och råd kring bland annat olika sjukdomar, skador, symptom och undersökningar. Den 1 juni 2006 startade kortnumret 1177 för sjukvårdsrådgivning i ett antal regioner. Fullt utbyggt kommer det att fungera i hela Sverige. Genom att ringa telefonnummer 1177 kan du då få råd om vård dygnet runt oavsett var i Sverige du bor.

Du har rätt till ett högkostnadsskydd för läkarvård och läkemedel. Högkostnadsskyddet innebär att du under ett år inte ska behöva betala mer för läkarvård och mediciner än de föreskrivna beloppen.

Om du behöver akut hjälp i en situation som medför fara för livet ska du kontakta SOS alarm genom att ringa nödnumret 112.

Självmord
Självmord är ett ämne som är svårt att prata om men här nedan ger vi dig tips på nummer dit du kan ringa, där personer lyssnar på dina problem och frågor.

Nationella hjälplinjen – 020-220060
Jourhavande präst – 112
Jourhavande medmänniska – 08-702 16 80
BRIS – Barnens rätt i samhället – 116 111
Jourhavande kompis 020-222 444
Föreningen för suicidprevention och efterlevnadsstöd – 08-34 58 74

Här kan du läsa mer om suicidala problem och hitta fler kontaktuppgifter, länkar och artiklar inom området. http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Sjalvmord/

Tjänst

Beskrivning

Sök läkemedel Sök priser och beslut på läkemedel med mera i förmånssystemet. [Läkemedelsförmånsnämnden]
Sök läkemedelsfakta Sök bland alla läkemedel för människor och djur som är godkända i Sverige. [Läkemedelsverket, LV]

Ansvariga myndigheter

Kontaktuppgifter

Webbplats

Apoteket AB www.apoteket.se 
Giftinformationscentralen, GIC www.giftinformation.se 
Läkemedelsförmånsnämnden www.lfn.se 
Läkemedelsverket, LV www.lakemedelsverket.se 
SOS Alarm Sverige AB www.sosalarm.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *